Cozonac cu rahat si ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 2017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina,
  • 100 g unt topit,
  • 3 oua + 1 ou pentru uns,
  • 150 ml lapte,
  • 170 g zahar + zahar pentru tapetat,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 26 g drojdie proaspata,
  • 100 g rahat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si ciocolata:

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si il intindem. Presaram rahat si ciocolata si apoi rulam.

Strangem capetele astfel incat sa nu iasa rahatul. Punem aluatul in tava si il mai lasam inca 15 minute sa dospeasca, il ungem cu un ou batut si presaram zahar tos, apoi il dam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu rahat si ciocolata 72545
retete culinare - Cozonac cu rahat si ciocolata 72546
retete culinare - Cozonac cu rahat si ciocolata 72547
retete culinare - Cozonac cu rahat si ciocolata 72548

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:27

Delicios
Sarbatori Fericite!

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:30

Minunat.
Craciun fericit!................

divainbucatarie 1

03.01.2011, 13:51

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18