Cozonac cu stafide

de nadina73 in Mancaruri de post, 15 Aug 2010 | 13429 vizualizari

 

un cozonac de post cu stafide,dar foarte foarte bun

 

INGREDIENTE

pt un cozonac:

  • 250 g faina
  • 20 g drojdie
  • 120 ml suc portocale
  • 40 ml ulei
  • 40 g zahar
  • 2 vanilii
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • putina sare
  • stafide
  • esenta rom
  • miere de albine pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide:

Cum i-am promis lui Rares ca  o sa-i fac  si cu stafide ...................iata rezultatul.

Se amestece faina cu uleiul,zaharul,coaja de lamaie,vaniliile,putina sare si drojdia dizolvata in suc.

Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit.

Stafidele se pun la inmuiat  in apa calduta cu esenta de rom sa se umfle bine

Dupa ce aluatul  a dospit si crescut se scoate se da forma de chec si pun stafidele inmuiate se ruleaza(eu am facut impletit in doua) si se pune intr-o tava unsa unde se mai lasa sa creasca 20 minute dupa care se pune la  cuptor

Se unge cu miere de albine.

Chiar daca e un cozonac de post e fantastic de bun si fara lapte si ou,moale si pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

danis 1

18.08.2010, 14:04

si din asta am gustat e foarte bun

Bucataras Medi 1

20.08.2010, 18:45

cat de frumos, cat de delicios.........mmm.........

ela 1

20.08.2010, 19:52

ce dor imi este de un cozonac cald....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post umplute cu mere