Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 2 Iul 2014 | 3548 vizualizari

 

Modelul de impletitura este de la Estonian Kringel reteta lui Merisor si ii multumesc pentru idee .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 400ml lapte
  • drojdie 50g
  • 150 g unt
  • 150 ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • un pic de sare
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara:

Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.

Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .

Zaharul il dizolvam in laptele cadut.

Dupa ce a crescut maiaua incepem sa incorporam pe rand ouale ,laptele caldut, esenta de rom ,coaja de lamaie si faina ,framantam bine iar la urma adaugam uleiul treptat .

Lasam coca sa creasca intr-un loc ferit de curent.

Pregatim umplutura:

-rahatul il taiem felii.

-stafidele spalate la punem sa stea in esenta de rom.

-untul ,zaharul si scortisoara se freaca pana devin spuma.

Cand aluatul si-a dublat volumul este gata si ne apucam de treaba .

Impartim aluatul in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem bine apoi o ungem cu crema (unt, zahar si scortisoara) presaram stafidele si adaugam rahatul. Facem aluatul sul si il taiem in doua  pe lungime ca in imaginile de mai jos apoi impletim usor cele doua parti taiate astfel incat partea taiata sa ramana deasupra. Punem cozonacii in tavi tapetate cu hartie siliconata si ii dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru un timp de 40-50 minute.

Dupa ce s-au copt ii stropim cu sirop facut din zahar ,apa si scortisoara si ii ornam cu zahar .

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

lucy2002 1

02.07.2014, 16:33

Da delicios si parfumat

Rocsi 1

02.07.2014, 21:29

O bunatateeee

lucy2002 1

02.07.2014, 22:24

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fraged cu nuca