,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA

de mihaelar63 in Porc, 29 Noi 2012 | 3675 vizualizari

 

La sfarsit de saptamana sau ocazional trebuie sa fac mai multe preparate pentru a pune la pachet si fiului meu . Sa nu rabde puiul mamei de foame macar doua zile sa aiba papica de acasa . Initial dorisem sa fac chiftelute , dar cum era tarziu si eu obosita am simplificat modul de preparare . Am mai adugat ce se gasea ,, disponibil ''si am copt la cuptor , deci si mai sanatos .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata porc
  • 250 gr sunca
  • 100 gr masline fara samburi
  • 1/2 cana codite de ceapa
  • 1/2 cana ardei rosu
  • 2 oua
  • 2 linguri sos worchester
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA:

  1.  Carnea tocata se amesteca cu  sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite .
  2.  Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt .
  3. Coceti la cuptor 45 min .
  4.  Simplu ca buna ziua !!!
 

TIPS-URI

1

Daca compozitia va pare prea moale mai adugati putin pesmet .

2

Reteta este versatila , te poti juca , data vitoare se pot pune si alte ingrediente cu carnaciori , usturoi etc .

3

Calda o poti servi cu un sos de rosii si garnitura .

4

Rece poate fi servita ca aperitiv sau pur si simplu in sandwich-ul ptr serviciu sau scoala - mai buna alternativa decat cu mezeluri din comert .

RETETA IN IMAGINI

,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA-0
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA-1
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA-2
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA-3
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA-4

COMENTARII (20)

MIUTA

MIUTA 1

30.11.2012, 17:49

sorina29

sorina29 1

30.11.2012, 18:38

ce bine arata parca ar fi drob cum se face de pasti

iri_iri

iri_iri 1

30.11.2012, 19:45

placeeeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!