Cozonac de Paste

de RuxyRux in Prajituri, 4 Mai 2013 | 4216 vizualizari

 

Un cozonac divin pot spune...nenumarate retete de cozonac am probat insa acesta este crema cremelor...si cel putin deocamdata voi ramane la aceasta reteta(asta daca nu voi gusta in alta parte unul mai grozav, sa ma faca sa ma razgandesc :D) dar nu cred...LOL, sunt modesta :)))) glumesc si fff pretentioasa, aici nu mai glumesc :)))...sau din ce in ce mai pretentioasa as spune mai bine :)......sincer...e minunat!

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg faina
  • 1,5 kg zahar
  • 3 pachete de unt( 600 gr)
  • 300 ml + 5 linguri ulei de palmier
  • 1,2 kg iaurt grecesc( gras 10%)
  • 18 oua
  • 4 cuburi de 50 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri lapte
  • un praf de sare
  • coaja lamaie, esenta de rom, vanilie, coaja de portocala
  • nutella, rahat, stafide, nuca macinata, fructe confiate
  • pentru uns: 6 galbenusuri, 5 linguri lapte si vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de Paste:

Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol...

Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de ce veti dori sa preparati.

http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-scoti-un-cozonac-reusit-din-cuptor-44675.html

Am cernut faina intai de toate.

Toate ingredientele au fost scoase din timp de la rece si pregatite pentru cozonac.

Am facut maiaua din drojdie, o lingura de zahar si 5 linguri lapte ) , am lasat la crescut in jur de 15 minute.

Am amestecat pe rand toate ingredientele si am inceput sa framant aluatul. Cele 5 linguri de ulei le-am adaugat la sfarsit si am mai framantat cateva minute, maxim 15-20( in total).

Am lasat la crescut in jur de 3 ore la loc cald.

Pe o suprafata infainata scoatem cate o bucata mare din care vom face trei rulouri de cozonac. Intindem foaia in dreptunghi si umplem cu ce dorim. Rulam si asezam in tava tapetata cu foaie de copt.

In fiecare tava am pus cele trei rulouri umplute cu diverse ingrediente:, nutella, stafide, rahat, nuca...sau ii putem lasa simpli, cum ne plac.

Un coznac l-am facut rotund, impletit.

Ii mai lasam la crescut pana ajung in marginea tavii de copt, ii ungem cu galbenus  batut cu putin lapte si vanilie.

II coacem pentru 45 sau 50 de minute la 180 de grade...este posibil sa fie nevoie sa ii lasam chiar o ora, verificam sa fie copt si la baza.

Lasam desigur la racit si numai dupa taiem....niciodata fierbinti.

Servim dupa inspiratie, cu placere maxima,  caci sunt magnifici:)

TIPS-URI

1

Daca cozonacul vi se pare prea dulce, reduceti din cantitatea de zahar, pentru mine insa cel mai delicios cozonac este cel cu 500 gr de zahar la 1 kg de faina..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

04.05.2013, 22:51

Sper sa va placa la fel de mult cum imi place si mie...stii tu cum e cu gusturile...nu se prea discuta ...te imbratisez!

diaconta 1

05.05.2013, 15:54

cand e vorba de aluaturi,nici nu ma indoiesc ca sunt divine

RuxyRux 1

05.05.2013, 16:21

Dia scumpa multumesc din suflet! Paste fericit draga mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandina