Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Absolut superb si delicios!
Pt aluat:
- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul
- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este nevoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora timp in care facem crema nutella
Crema Nutella:
- se macina alunele de padure la robot sau se dau la masina de tocat prin cea mai fina sita
- se aseaza alunele macinate fin in robot, blender si se adauga zaharulpudra, cacaua, sare, se mixeaza si se adauga treptat si uleiul iar dupa aceasta crema este gata
- este o crema foarte buna care se poate papa si pe paine in post
Asamblare:
- se imparte aluatul in doua bucati care se intind in forma dreptunghiulara si se ung cu crema , se ruleaza si se impletesc
- se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute
- se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute in functie de cuptor si se face testul scobitori iar daca este nevoie se mai lasa pana este gata dar nu mai mult de 60 min
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult