Cozonac de post cu crema Nutella de casa

de Adriana G in Prajituri, 7 Dec 2013 | 1887 vizualizari

 

Absolut superb si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 10 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom si vanilie
  • Crema Nutella:
  • 250 gr alune de padure
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 4 linguri ulei
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu crema Nutella de casa:

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este nevoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora timp in care facem crema nutella

Crema Nutella:

- se macina alunele de padure la robot sau se dau la masina de tocat prin cea mai fina sita

- se aseaza alunele macinate fin in robot, blender si se adauga zaharulpudra, cacaua, sare, se mixeaza si se adauga treptat si uleiul iar dupa aceasta crema este gata

- este o crema foarte buna care se poate papa si pe paine in post

Asamblare:

- se imparte aluatul in doua bucati care se intind in forma dreptunghiulara si se ung cu crema , se ruleaza si se impletesc

- se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute

- se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute in functie de cuptor si se face testul scobitori iar daca este nevoie se mai lasa pana este gata dar nu mai mult de 60 min

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac de post cu crema Nutella de casa 282853
retete culinare - Cozonac de post cu crema Nutella de casa 282854
retete culinare - Cozonac de post cu crema Nutella de casa 282855
retete culinare - Cozonac de post cu crema Nutella de casa 282856

COMENTARII (22)

Adriana G 1

09.12.2013, 13:47

simona72 scumpi ma bucur ca ti place!

Adriana G 1

09.12.2013, 13:48

Rocsi esti o dulce ca de obicei!

Adriana G 1

09.12.2013, 13:50

dia, multumesc pt apreciere! Este intr-adevar pufos pt un cozonac de post!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55