Cozonac de post cu nuca si stafide

de mamaieelena in Prajituri, 1 Dec 2010 | 15118 vizualizari

 

De multa vreme am dorit sa incerc acest experiment si iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 0.500 kg faina alba de calitate
  • 250 ml lapte de soia(dar se putea foarte bine si cu apa)
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie(la fiola)
  • 80-90 gr. margarina pentru prajituri
  • un varf de cutit cu sare
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • o mana de stafide
  • miere de albine 1 lingura
  • nuca pisata 80 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu nuca si stafide:

Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina.

In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric.

Se omogenizeaza coca framantandu-se bine si treptat se adauga margarina topita avand grija ca de fiecare data sa se framante foarte energic. Este gata atunci cand se desprinde de pe mana. Se lasa la dospit si cand s-a dublat cantitatea incepem sa-l impletim.

Iin timp ce a stat la dospit se desface nuca cu miere de albine (1 lingura) si un pic de esenta de rom si stafidele . 

Deci toata coca se rupe in trei bucati si se intinde pe masa de lucru dupa ce a fost unsa in prealabil cu ulei, fiecare bucata se va umple cu nuca si se va impleti . Se unge cu margarina o forma de cozonac si in ea se va pune cozonacul pentru dospit . Dupa aproximativ 20-30 de minute se pune la cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura de 200 grade si se pune pentru 20 minute la aceasta temperatura, dupa care se reduce la 180 pentru  inca 20sau 25 de minute. Trebuie incercat cu scobitoarea. Cand se scoate afara din cuptor imediat se unge cu miere, apoi se desface din forma.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac de post cu nuca si stafide 67861
retete culinare - Cozonac de post cu nuca si stafide 67862
retete culinare - Cozonac de post cu nuca si stafide 67863

COMENTARII (33)

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:22

frumoasa a mai iesit

Cris2711 1

09.04.2011, 16:16

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55