Cozonac din rulade cu ciocolata

de diana_k in Prajituri, 9 Mai 2013 | 15314 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de cozonac:

  • 700 g faina
  • Zahăr - 100 g
  • 1 cub de drojdie (42g)
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt moale
  • 1praf de sare
  • 1 esenata de rom


in plus:

  • 5-6 linguri mari de Nutella
  • 100g ciocolata
  • 1/2 borcan de gem caise, sau ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac din rulade cu ciocolata:

 Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor.

Faina se cerne se pune intr-un linghean incapator, intr-un colt se pune sarea, in mijloc se face o groapa unde se toarna laptele cu drojdia si se amesteca putin, apoi se adauga pe rand oul, untul moale, restul de zahar si romul.

La inceput se framanta aluatul cu mana, cand incepe sa se desprinda de pe pereti vasului se rastoarna pe masa presarata cu faina si se framanta bine, bine, pana devine neted, fin, fara cocoloase
 ....se mai poate adauga lapte sau faina dupa cum cere aluatul.
.....bineinteles toate acestea se pot face si la masina de paine.

Ligheanul se unge cu ulei se pune aluatul in el si se lasa la crescut 1 timp de 1-1,5 ore.   Intre timp ciocolata se topeste si se amesteca cu nutella Cand aluatul a crescut se intinde de 5-7 mm grosime, se unge pe 3/4 cu ciocolata si se pliaza in trei, de doua ori.
Se intinde din nou de data asta cat dimensiunea tavii de copt si se taie fasii late de 2cm.  

Fiecare fasie de aluat se rasuceste, trebuie mare grija pentru a nu strica straturile de ciocolata, si se aseaza una langa alta in tava prevazuta cu hartie de copt.  Se lasa 15 minute la odihnit apoi se introduce tava la cuptor la 180 grade timp de 25 minute pana se rumeneste frumos.  

Imediat ce se scoate tava din cuptor se trasfera blatul pe un prosop curat si se unge cu gem. Se ruleazai strans cu ajutorul prosopului, nu va speriati daca se mai intampla sa se desfaca din fasii... s-ar putea sa aveti nevoie de putin ajutor, adica de 4 maini.

Se lasa cozonacul 4-5 ore s-au pana a doua zi cand se  poatei servi pudrat cu zahar langa o ceasca de ceai sau lapte.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac din rulade cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diana_k 1

11.05.2013, 08:57

multumesc fetelor...

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:15

Ce-mi place
Uite asa poti servi esalonat o felie .... dar nu cred ca rezista cineva la a se opri la primul rotocol

Panacris 1

13.06.2015, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac