Cozonac evantai cu mere

de Andreea Caroline in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 603 vizualizari

 

Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 375 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare

Ptr umplutura :

  • 125 gr zahar
  • 3 mere
  • scortisoara
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios . 

Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent . 

Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .  

Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere . 

Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .

Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.

Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428070
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428071
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428072
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428073
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428074
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428075
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428076
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428077
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428078
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428079
retete culinare - Cozonac evantai cu mere 428080

COMENTARII (32)

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Mihaela

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Mirela

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Tabita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D