Cozonac fara framantare

de deyutzky in Dulciuri, 10 Iun 2016 | 750 vizualizari

 

Am facut ieri, de Inaltare, acest cozonac fara framantare. Am tot vazut pe aici ca circula de ceva timp reteta asta si cum imi place ca un preparat sa fie cat mai usor de facut, dar si foarte bun, am ales sa testez acest cozonac. Stiti cum a iesit??? Nebuniiiieeee! De obicei cozonacul il mananc cald, abia scos din cuptor, iar cand se raceste nici nu ma mai uit la el:)))...dar pe asta n-ai cum sa nu-l mananci cu pofta si a 2-a, a 3-a  zi(daca iti mai ramane:))))...e atat de fraged si pufos, e prea bun, prea ca la tara! :)) 


 


 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500-550 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • 125 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 g unt topit
  • 2 linguri de ulei
  • 2 galbenusuri
  • un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic. 

Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar. Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam la loc cald aprox. 10 minute, pana cand se umfla. 

In laptele cald ramas adaugam untul cu zaharul si amestecam pana cand se topesc. Turnam aceasta compozitie peste drojdie, apoi adaugam uleiul, galbenusurile si sarea si amestecam bine. Eu am amestecat cu o lingura de lemn(se poate amesteca putin si cu mainile), pana cand compozitia s-a legat si s-a desprins de pe marginile vasului. Daca vi se pare foarte lipicios aluatul puteti sa mai adaugati putina faina. La mine aluatul a iesit elastic si putin lipicios, nu exagerat. 

Am acoperit vasul cu un prosop curat si am lasat aluatul sa creasca la loc cald aprox. 1 ora.

Intre timp am pregatit umplutura.

Am mixat albusurile cu sarea pana cand s-au facut spuma, apoi am adaugat treptat zaharul si am continuat sa mixez pana cand zaharul s-a topit.

Intr-un bol am amestecat nuca macinata cu cacaua si le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat si esenta de rom si amestecat usor compozitia cu o spatula.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am rasturnat pe masa de lucru presarata din plin cu faina. 

Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi groase de cca. 1 cm. Daca aveti o tava mare s-ar putea sa va ajunga doar pentru un cozonac. 

Pe fiecare foaie de aluat am pus umplutura pe care am intins-o bine, apoi am rulat aluatul. 

Am tapetat 2 tavi cu hartie de copt in care am pus cozonacii. 

I-am mai lasat la crescut in tavi aprox. 25-30 de minute, apoi i-am uns cu oul batut si i-am dat la cuptorul preincalzit la foc potrivit spre mic.

I-am lasat in cuptor aprox. 45 de minute pana cand s-au rumenit frumos. Le-am facut si testul cu scobitoarea, apoi i-am scos din cuptor, i-am acoperit cu un prosop si i-am lasat la racit. 

Bineinteles ca nu i-am lasat la racit complet pentru ca nu m-am putut abtine sa nu ma bag in ei :))). 

Ce sa va zic, neaparat sa incercati si aceasta reteta pentru ca sigur nu veti regreta. 

Pentru mine asta e cel mai usor si cel mai gustos cozonac! 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac fara framantare-0
Cozonac fara framantare-1
Cozonac fara framantare-2
Cozonac fara framantare-3
Cozonac fara framantare-4
Cozonac fara framantare-5
Cozonac fara framantare-6
Cozonac fara framantare-7
Cozonac fara framantare-8
Cozonac fara framantare-9
Cozonac fara framantare-10
Cozonac fara framantare-11
Cozonac fara framantare-12
Cozonac fara framantare-13
Cozonac fara framantare-14
Cozonac fara framantare-15
Cozonac fara framantare-16

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

12.06.2016, 11:59

Gherca Daniela 1

13.06.2016, 08:37

ce bine arata!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04