Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca

de deyutzky in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 13210 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca m-ati virusat cu aceasta placinta, cozonac sau ce o fi :))) si de suparare m-am apucat sa-l execut!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere
  • 250 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina
  • 25 gr unt moale
  • 1 ou pentru uns + 2 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • crema tartinabila de ciocolata
  • 50 gr nuca maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca:

Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 15 min la loc cald.

Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor iar apoi se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina).

Dupa ce aluatul este bine framantat se acopera cu un prosop si se da la loc cald pentru aproximativ 1 ora.

Aluatul se imparte in 2 si se intind cu sucitorul 2 foi.

Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima foaie si o acoperim cu un strat gros de crema de ciocolata iar peste crema punem nuca maruntita.

Acoperim cu a2a foaie de aluat.

Punem in centrul aluatului un pahar iar cu un cutit bine ascutit taiem raze pentru a putea forma floarea.

Fiecare bucata se rasuceste de 2 ori spre partea stanga sau dreapta, depinde cum alegeti.

Toate bucatile se vor rasuci in aceeasi directie.

Mai lasam in tava la crescut aprox 20 de minute.

Batem oul ramas cu laptele si ungem bine toata suprafata.

dam tava la cuptor pentru aprox . 40 de minute pana se rumeneste frumos.

Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca-0
Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca-1
Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca-2
Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca-3

COMENTARII (46)

Georgette76 1

25.11.2013, 14:00

eu l-am facut aseara, foarte bun , doar ca am mai adaugat 400 gr faina. acum de craciun stiu ce sa fac.

deyutzky 1

25.11.2013, 16:07

georgette ma bucur ca ti-a placut!

babi5 1

21.12.2013, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04