Cozonac floare cu finetti

de Bya Ralu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 4788 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Jamilei https://www.youtube.com/watch?v=7U6EQPe3dbc.
Am avut si ajutor,pe Ana :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g finetti duo
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri+1 galbenus pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu finetti:

Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.

Faina se pune intr-un castron,se pune maiaua crescuta,untul sa fie la temperatura camerei,zaharul,un praf de sare,galbenusurile si esentele.

Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul,trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios.Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca.

Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati.

Presaram faina,intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda,se lasa marginiile goale.

Intindem urmatoarea bucatata de aluat,repetam procedura si o asezam peste prima foaie,punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti.

Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar,se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati.

Se ia paharul din mijloc,se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori.

Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute.

Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.

Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat