Cozonac floare cu nutella

de alexandra26 in Prajituri, 23 Feb 2015 | 17241 vizualizari

 

Aceasta reteta am incercat-o pentru prima data si chiar a iesit foarte buna. Am primit un borcam cu nutella din Germania si am inceput sa mananc cu lingura din el, pt ca I LOVE NUTELLA, mi-a mai ramas 300g din 800 :D asa ca m-am hotarat sa fac acest cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g nutella
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proapata
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Se face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min.

Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp camerei, zaharul si 2 galbenusuri, sarea, esenta de vanilie si se amesteca la masina si se adauga laptele putin cate putin. Totul se amesteca apoi pt 5-10 minute pana devine un aluat moale si nelipicios si se  lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe blatul de lucru si se taie in 2 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 4 bucati.

Prima bucata se intinde o foaie in forma rotunda, se pune o farfurie, sau un disc de la forma de tort, si se taie in jurul formei, aluatul se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga nutella pe foaie, la fel se face si cu celelalte bucati, doar ca pe ultima foaie nu mai punem nutella.

In mijlocul aluatului se pune un pahar, apoi se taie cozonacul in sfarturi, fiecare sfert se taie in jumatate, iar fiecare felie se taie in jumatate, se obtin 16 buc.

Se iau doua fasii, se rasucesc de doua ori, la fel cu fiecare felie, se iau capetele se apropie si se lipesc intre ele pt a obtine o petala, se lasa la crescut pt inca 15 min.

Se unge cu un galbenus de ou, iar apoi se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade C pt 30 min.

Cu restul aluatului ce mi-a ramas, cele taiate, am facut niste trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri duo