Cozonac floare cu nutella

de Andreea Caroline in Dulciuri, 1 Sep 2015 | 1965 vizualizari

 

Dulce, pufos ...cam micut :)) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 200 g Nutella
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou (+1 ptr uns )
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri cu zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.

Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora  sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .

Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale . 

Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale . 

La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat. 

Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc. 

Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini . 

Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele. 

Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale . 

Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa . 

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute . 

Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim . 

Pofta buna! 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397875
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397876
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397877
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397878
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397879
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397880
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397881
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397882
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397883
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397884
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397885
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397886
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397887
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397888
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397889
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397890
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397891
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397892
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397893
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397894
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397895
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397896
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397897
retete culinare - Cozonac floare cu nutella 397898

COMENTARII (26)

Rocsi 1

02.09.2015, 19:41

Ce as rupe o bucatica din frumusetea asta

Andreea Caroline 1

03.09.2015, 10:08

Ela

Andreea Caroline 1

03.09.2015, 10:08

Rocs

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S