Cozonac floare cu rahat

de Criss in Dulciuri, 30 Noi 2014 | 1101 vizualizari

 

Buna seara! Revin si eu dupa o perioada de absenta, o perioada foarte stresanta pentru mine, cu umblat de la un medic la altul, in fine....incerc sa ma linistesc acum, sa gandesc pozitiv si sa sper ca pana la urma totul va fi bine. Revin cu un desert, un cozonac delicioas, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 300 g rahat asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu rahat:


Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.
Dupa o ora aluatul se intinde, se pune rahatul taiat cubulete si se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in felii cam de 2 cm grosime si se aseaza intr-o tava de tort detasabila sub forma de floare. Se lasa inca o jumatate de ora la dospit, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara o lingura de zahar si se pune la copt in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Daca tinde sa se bronzeze prea tare la suprafata insa in interior nu pare copt suficient, se poate acoperi cu hartie de copt si lasa inca 10 minute in cuptor. E foarte moale si pufos, se taie mult mai frumos a doua zi (daca mai ramane).

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac floare cu rahat-0
Cozonac floare cu rahat-1
Cozonac floare cu rahat-2
Cozonac floare cu rahat-3
Cozonac floare cu rahat-4
Cozonac floare cu rahat-5
Cozonac floare cu rahat-6

COMENTARII (25)

anca_rm 1

02.12.2014, 08:59

ce frumos cozonac

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:23

Criss 1

02.12.2014, 12:15

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04