Cozonac floricele

de Sim0na in Prajituri, 1 Mar 2012 | 855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 650
  • 1 ou
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt topit ptr aluat
  • 50 g unt topit ptr umplutura si uns tavile
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • Ptr. sirop:
  • sucul a 3 mandarine
  • 3 linguri rase zahar pudra
  • Ptr. uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floricele:

Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot. Am topit 50 g unt.

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am adaugat laptele racit aproape de tot si oul intreg, si am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am pus si un praf de sare, continuand cu untul topit si racit. Am inceput sa framant usor cu mana, incorporand tot untul. Framantatul a durat cca 10 min. Am pus bila de aluat intr-un vas acoperit cu folie alimentara, si am lasat la dospit intr-un loc caldut 1 ora.

Intre timp am pregatit tavile, le-am uns cu unt topit si le-am tapetat cu hartie de copt, unsa si aceasta cu unt.

Cand aluatul si-a triplat volumul l-am pus pe masa infainata si am intins cu sucitorul o foaie patrata de cca 40 cm. Foaia am uns-o cu restul de unt topit, zaharul brun, am presarat stafidele scurse si scortisoara. Am rulat strans foaia, apoi am taiat in 6 bucati egale.

Am asezat rulourile cate 3 in fiecare tava, am acoperit tavile cu folie alimentara si am mai lasat la crescut 1 ora. Cand floricelele au crescut frumos, le-am uns cu amestecul facut din un ou si 2 linguri lapte si le-am dat la cuptorul preincalzit, ptr 30 minute, sau pana se rumenesc frumos.

Cat cozonaceii stau la cuptor, am pregatit siropul: am stors sucul de la 3 mandarine si l-am pus intr-un ibric, adaugand si zaharul pudra. Lasam pe foc pana amestecul s-a ingrosat ca un sirop.

Cand cozonaceii sunt gata, i-am scos din cuptor si i-am uns cu siropul pregatit.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac floricele-0
Cozonac floricele-1
Cozonac floricele-2
Cozonac floricele-3
Cozonac floricele-4
Cozonac floricele-5
Cozonac floricele-6

COMENTARII (13)

Sim0na 1

02.03.2012, 10:31

Multumesc tuturor! Cu mare drag va ofer cate o floricica! Pupici

Rocsi 1

02.03.2012, 10:40

Mmmmmm cozonacel...bun bun!!!

Angelina_Elena 1

02.03.2012, 19:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41