Cozonac ieftin

de mamaieelena in Prajituri, 30 Dec 2010 | 6259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500ml.lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr.zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 1 lingurita sare(rasa)si se pune in oua
  • 500 gr rahat umplutura
  • 125 margarina pt prajituri
  • 50 gr. margarina pt uns tavile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ieftin:

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin margarina care se pune treptat pe masura ce se framanta cozonacul. Se lasa la cald intr-un loc ferit de curent si cand s-a dublat volumul se pot pune in formele de cozonac care au fost unse cu margarina.

Ca sa putem umple cozonacul cu rahat se procedeaza astfel: se ia din coca exact cantitatea pt forma si se rupe in trei bucati care se intind pe rand in forma dreptunghiulara cu mainile unse cu ulei apoi se pun bucatele de rahat care a fost taiat inainte cu cutitul si apoi rulam, procedam la fel cu toate trei si le impletim in trei se pune in tava si se lasa la crescut pana la marginea tavii se tine la cuptor la 180 grade 45 de minute.

Pofta buna,

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac ieftin-0
Cozonac ieftin-1

COMENTARII (18)

jolygina

jolygina 1

08.01.2011, 23:45

mai e ceva si pentru mine

MIUTA

MIUTA 1

09.01.2011, 16:53

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:40

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24