Cozonac impletit

de anca_rm in Prajituri, 17 Apr 2014 | 7806 vizualizari

 

Nu sunt un mare fan al cozonacului si este prima data cand fac cozonac . Eu zic ca mi-a iesit bine si bun .

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 kg faina
  • un praf sare
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar

Pt umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • 150 mac macinat
  • 2 linguri cacao+1 lingura ulei+2-3 linguri apa

Extra: 1 ou

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.

In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga arome –esente de vanilie, rom , migdale , etc) .

Faina cernuta o punem intr-un vas cu pereti inalti si in mijlocul ei punem praful de sare, galbenusurile batute cu zaharul , uleiul si maiaua .

Framantam bine de tot , trebuie sa avem un aluat nelipicios (eu framant un timp in castron dar dupa ceea il iau pe masa) , vreo 15 minute trebuie .

Presarati cu faina si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura . Cozonacul se poate umple cu ce doriti d-voastra , si se poate pune mai multa sau mai putina umplutura ..dupa preferinte.

Eu mi-am pregatit nuca , mac si cacao cu ulei si apa .

Cand aluatul e dospit  il luam si il taiem in jumate , iar apoi fiecare jumate in trei parti egale.

Intr-o tava punem hartie de copt sau o ungem bine cu unt (bunica mea ungea tavile cu ulei )

Intindem fiecare bucata de aluat nu foarte subtire si punem umplutura. Rulam si lasam deoparte . Procedam cu toate la fel pana avem trei corzi.

Acestea le impletim ca sa obtinem un singur cozonac .

Eu am umplut fiecare parte diferit (mac , nuca si cacao)

Daca nu doriti impletit atunci intindeti jumatatile si le umpluti . Ideea este ca din cantitatea data obtineti doi cozonaci.

II asezam in tava si ii mai lasam cam jumate de ora sa creasca .

Inainte sa-i dam la cuptorul preincalzit la 180 grade ii ungem cu un ou batut .

Ii tinem in cuptor cam 40 minute (timpul difera de cat de inalti , grosi sunt) , trebuie sa fie rumeniti foarte bine deasupra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

tanyapatap 1

18.04.2014, 13:22

laura_n 1

18.04.2014, 15:08

a iesit grozav! bravoo, Anca!

simonacallas 1

18.04.2014, 18:32

Foarte bine arata si se vede ca e si pufos, brava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit