Cozonac in straturi

de ianculubita in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 4508 vizualizari

 

Buna ziua dragii mei,sa stiti ca mi-a fost dor de voi dar prin cate am trecut nici nu vreau sa-mi amintesc pentru ca au ramas in urma cu 2013!!
Nici acum nu ma simt in forma de zile mari,dar incerc sa tin pasul,mai bine spus ma straduiesc!!!
Un calduros LA MULTI ANI,iar acest an pentru fiecare sa fie mai bun,mai bogat,cu pace,intelegere si sanatate!!
Azi vin la voi cu un cozonac pe care l-am facut de sarbatori,am vrut ceva deosebit si mi-a reusit,doar ca l-am scapat putin mai mult decat trebuia la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 10 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 1 cana cu lapte cald
  • 100 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • Umplutura
  • 50 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 5 cubulete de rahat
  • 50 g fructe confiate
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 50 g martipan
  • 50 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac in straturi:

Cernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1 lingura de zahar apoi lasam la dospit acoperit; restul de zahar il punem in lapte sa se topeasca; galbenusurile puse in alt bol le batem cu sare si arome.

Dupa ce drojdia a crescut rasturnam in vasul cu faina impreuna cu galbenusurile si lapte; amestecam bine iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugati; cand aluatul a devenit lipicios, incepem framantatul cu mana, adaugand cate putin unt topit; dupa ce am terminat untul iar aluatul este elastic si pufos, acoperim vasul si lasam sa creasca la loc ferit de curenti de aer rece.

In acest timp, pregatim umpluturile puse in boluri; nuca amestecata cu cacao iar restul, taiate cubulete mai putin stafidele

Dupa ce aluatul este crescut, rupem cate o bucata, o aplatizam cu palmele si o punem in vasul pregatit, uns cu unt iar deasupra punem o umplutura, acoperim cu alta bucata de aluat, alta umplutura si tot asa pana ajungem la trei sferturi din inaltimea vasului; lasam sa creasca si in vas, apoi ungem cu galbenus si presaram susan sau mac; lasam la cuptor la foc foarte mic mai bine de 1h dar facem testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate.

Dupa ce l-am scos din vas ,il punem pe un platou iar eu am turnat deasupra o ciocolata alba topita si am presarat minibezele.

TIPS-URI

1

pentru ca este un cozonac inalt, daca nu aveti un cuptor super bun, nu va sfatuiesc sa-l incercati (eu am riscat) pentru ca e pacat sa consumati atatea ingrediente

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac in straturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat