Cozonac "ochi de pisica"

de MIUTA in Prajituri, 12 Noi 2011 | 15191 vizualizari

 

Reteta acestui cozonac o am de la mama mea.Se face cu nuca sau cu mac.Eu am vrut sa schimb putin si sa pun in jumatate nuca si cealalta jumatate mac.Sper sa va placa si sa o pregatiti de sarbatorile de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • coaja de la o lamaie

UMPLUTURA

  • 100 g zahar
  • 300 g mac macinat
  • 300 g nuca macinata
  • gem(de care doriti)
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "ochi de pisica":

Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar.

Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit 30 minute.

Intre timp se mixeaza foarte bine cele trei albusuri cu 100 g zahar.Se amesteca cu 100 g nuca de cocos.

Aluatul dospit se imparte in patru(cca 250 g fiecare bucata).

Se intinde o foaie si se unge subtire cu gem.Foaia trebuie intinsa cat mai  subtire.Pe jumatate din foaie se presara nuca si pe jumatate se pune mac.

Se ruleaza fiecare jumatate spre interior.Dupa ce s-au rulat,se lasa la mijloc putin spatiu in care se pune albusul cu nuca de cocos.

La fel se procedeaza si cu celealalte trei foi.

Cozonacii incap toti patru in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt si am uns-o cu ulei.

Se ung cozonacii cu galbenus(3 bucati) si se pun in cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.

Cand se scot din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa acoperiti pana se racesc.

Sunt deliciosi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide