Cozonac Paste 2016

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Apr 2016 | 562 vizualizari

 

Imi place sa tot incerc diverse retete, anul asta m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la pachetele de rama maestro....pe ici pe colo am mai facut eu cum m-a taiat capul, dar in mare am respectat reteta....

 

INGREDIENTE

  • 1,100 kg faina Titan pentru cozonac
  • 7 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g Rama Maestro
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 ml lapte
  • 2 fiole esenta rom
  • 2 esenta vanilie
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 300 g stafide
  • Umplutura
  • 3albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 300 g rahat taiat cubulete
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • Ornat
  • mac
  • zahar tos
  • miez de nuca
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Paste 2016:

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam bine. Cand s-a racit putin adaugam drojdia si amestecam pana incep sa apara bule, presaram putina faina deasupra si lasam la crescut. Cat timp creste maiaua, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul si albusurile le batem spuma tare. Punem margarina la topit si apoi adaugam in ea si uleiul.Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina, apoi galbenusurile diluate cu laptele caldut si incepem sa framantam cca 30 min. Dupa ce framantam bine adaugam uleiul, margarina, esentele si stafidele si framatam bine inca 10 min, acoperim cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.

Pregatim umplutura: Albusurile le batem , adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam cacaoa, nuca si laptele si omogenizam .

Dupa ce a crescut compozitia formam cozonacii. Eu am folosit o forma rotunda, o tava normala de cozonac si una mai mica din silicon.Intindem aluatul, ungem cu umplutura adaugam si rahatul, formam cozonacul si-l asezam in forma tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cca 10-15 min. Deasupra ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram deasupra mac si zahar tos si ornam cu miez de nuca. Coacem la foc potrivit cca 1 ora, facem testul scobitorii. Scoatem cozonacii din forme cand sunt copti si ii lasam la racit inveliti in prosop de bucatarie. Eu n-am rabdare sa se raceasca , mie imi place cozonacul foerbinte, asa ca am rupt pe cel mai mic sa-mi fac pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Paste 2016 440443
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440444
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440445
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440446
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440447
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440448
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440449
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440450
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440451
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440452
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440453
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440454
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440455
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440456
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440457
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440458
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440459
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440460
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440461
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440462
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440463
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440464
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440465
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440466
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440467
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440468
retete culinare - Cozonac Paste 2016 440469

COMENTARII (14)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:24

un cozonac bun si frumos

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:27

foarte bun!

Camelya 1

12.05.2016, 12:23

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D