Cozonac pufos

de maria_claudia in Dulciuri, 18 Sep 2010 | 4182 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4oua,
  • 1kg faina,
  • 60g de drojdie, 
  • 250g zahar,
  • 200ml lapte,
  • 100gr unt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1 lingurita de sare,
  • 50-70ml ulei, 
  • coaja de lamaie,
  • zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 600g nuca macinata,
  • 250g zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • albusul batut spuma de la aluat,
  • putin lapte,
  • esenta de rom,
  • bucatele de rahat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

 Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa clocotita(exact ca la aluatul de eclere), cand faina oparita este calduta amestecam drojdia si omogenizam toata compozitia cu apa calduta pana se obtine maiaua. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza forma. Maiaua se desarta peste faina, apoi treptat se adauga ouale, smantana, mirodeniile si laptele putin cate putin, apoi untul topit. Incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se framanta circa o ora. Cand aluatul este crescut, se imparte in 2, se intinde o foaie pe planseta tapetata cu ulei sau faina, se unge cu umplutura pe deasupra bucatelele de rahat si se ruleaza. Se lasa la crescut in tavi, apoi se unge cu ou batut si mac sau susan, dupa preferinte. Se introduce in cuptorul bine incalzit circa o ora. Cozonacii fierbinti se ung cu un sirop format din: apa , zahar, vanilie si o lingura ulei.

 

TIPS-URI

1

Secretul acestui cozonac pufos este aluatul oparit, de asemeni trebuie framantat foarte bine.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac pufos-0
Cozonac pufos-1
Cozonac pufos-2

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

19.09.2010, 13:39

imi e pofta de o felie de cozonac

Corinuta

Corinuta 1

19.09.2010, 17:27

Excelent arata cozonacul tau Maria!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!