Cozonac pufos!

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 4461 vizualizari

 

Am făcut primii mei cozonaci...4 la număr ..asistată de o vecină de-a mea pe care o voi pomeni toată viața pentru că a avut răbdarea să mă asiste și să mă învețe :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg făină
  • 600 g zahăr
  • 6 ouă
  • 300 ml ulei
  • 4 cubulețe drojdie ( a câte 25 g)
  • 1 l lapte
  • 2 lingurițe de de sare
  • zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • esența de rom, vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos!:

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit.

Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de pe foc și am turnat puțin câte puțin peste drojdie , făcând astfel maiaua. Am lăsat 5 minute deoparte. După ce a crescut maiaua am adăugat ouăle, esențele, coaja rasă de lămâie,zahărul vanilat și am amestecat ușor până am cuprins toată făina. Am frământat bine bine. Uleiul trebuie să fie călduț.

Și a început operațiunea bătăiță :D Am turnat puțin câte puțin ulei în palme și am frământat, l-am întors pe o parte și pe alta, am dat cu el de pământ, l-am bătut și tot așa până ce am terminat uleiul. Toată operațiunea durând cam 30 de minute. După aceea am pus cozonacul în forme pe care l-am umplut cu rahat și cacao. L-am mai lăsat încă 35 de minute în forme, după care i-am introdus la cuptor la foc mic.

Când s-au rumenit i-am scos și i-am uns cu gălbenuș. I-am pus la loc în cuptor, iar când au fost gata i-am uns cu sirop format din apă și zahăr. Formele le punem pe o parte...întorcându-le din când în când până ce se va desprinde singur.

TIPS-URI

1

secretul unui cozonac reușit : dragoste, sudoare li toate problemele vărsate pe el...și multă rezistență fizică! :d

2

formele le ungem bine bine cu margarină!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si cacao