Desert cozonac pufos cu finetti si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 30338 vizualizari

 

Sunt asa de mandra ca am reusit sa fac cozonaci! Pentru voi poate este o banalitate, dar pentru mine este o realizare!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr finetti
  • 400 gr nuca maruntita
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac pufos cu finetti si nuca:

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. O lasam sa creasca 10 minute. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.

Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.

Pe masa de lucru am presarat faina, am impartit aluatul in 3 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare am intins cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care am umplut-o cu finetti si cu nuca si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

Asa am procedat cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra.

Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade si i-am lasat la copt 35 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga la cozonac cand preparam aluatul si o lingura de untura.

2

Untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp.

3

Toate ingredientele pentru prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei.

4

Ca sa fie pufos, faina trebuie sa fie uscata si aerisita, cernuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac pufos cu finetti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata