Cozonac pufos cu stafide si rahat

de Bucataras Monica in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 3633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 750 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 2 cubulete drojdie
  • 1 lamaie
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr untura
  • 125 gr unt
  • 6 oua
  • esente
  • rahat
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu stafide si rahat:

Se cerne faina de vreo 2 ori. Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga putin lapte cald si faina cat sa devina textura asemanatoare smantanii. Se lasa la crescut. Restul de lapte se pune pe foc, se da in fiert, din el se ia jumatate si se opareste o parte din  faina cernuta. Dupa racirea acesteia...sa fie putin calduta, se amesteca cu maiaua, lasandu-se iarasi la crescut. Oualele se bat cu restul de zahar (numai galbenusul) si se toarna peste faina ramasa, alaturi de celelalte ingrediente, lamaia, esenta,etc....se framanta si se lasa la dospit.

Dupa ce acesta s-a dospit il portionam in parti egale si umplem impletiturile cu diferite ingrediente rahat,albus+cacao+nuca,stafide etc. Se ung cu galbenus de ou,se mai lasa putin la dospit in tava,apoi se lasa la cuptor in jur de 35-40 minute.

Pofta buna ! La multi ani!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iepurasi coconasi de Pasti