Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 24 Apr 2016 | 5149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml suc
  • 10 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un varf lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • esenta rom
  • coaja de potocala si de lamaie
  • 250 g rahat
  • 150 g migdale
  • cacao
  • miere
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat:

Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.

Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.

Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi  am început sa framânt aluatul cu mana.

Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.

Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu  un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.

Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.

Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza  rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.

Se aseaza cozonacul rezultat  într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.


Se ung cu miere diluata cu 2,3 linguri de apa si se baga in cuptorul incins pret de 35-40 de minute la temperatura de 180 grade C.

 

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.04.2016, 10:49

Cat de bun!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:13

Pufos si bun!

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:45

Tare bun si aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)