Cozonac Rosenkrantz

de leoflori in Prajituri, 6 Oct 2009 | 10981 vizualizari

 

O combinatie de caramel si nuca.......o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 2 oua
  • 110 ml. lapte
  • 25 gr. drojdie (eu am pus 1 pliculet drojdie uscata)
  • 130 gr. unt
  • arome, un varf sare
  • 3 Linguri zahar pentru lapte
  • 6 Linguri zahar pentru unt
  • 10-12 Linguri zahar pentru caramel
  • nuca macinata ( cam 200 gr. am avut)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm.


Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!)



Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte caldut in care puneti si 2-3 linguri zahar. Fara sa dospeasca se toarna maiaua peste faina+oua+ restul deja amestecate.

Dupa 15 minute, am amestecat faina cu oualecoaja de lamaie, esentalapte, un varf sare. Se framanta 15 minute pana nu se mai lipeste de mana.


Se intinde o foaie dreptunghi de 1 cm grosime. Ungem cu untul amestecat cu 6 linguri zahar.

Presaram nuca multa, presam cu palma ca sa se lipeasca bine. Rulam si taiem in 6-7 bucati.

Punem bucatile in picioare in cratita cu caramel, la distanta intre ele si lasam la crescut 1 ora.


Coacem in cuptorul preincalzit, cca 35-40 minute la 180 grade C.

Atentie : imediat ce scoatem din cuptor rasturnam cozonacul, altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8499
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8500
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8501
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8502
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8503
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 8504

COMENTARII (6)

leoflori 1

06.10.2009, 10:45

Miha, pentru tine, cel mai mare bucatzoi!

Oana 1

06.10.2009, 11:35

Ah, ce bunatateeeee! Vreau si eu!

leoflori 1

06.10.2009, 12:42

Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!