Cozonac Rosenkrantz - de post

de Adriana G in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 1456 vizualizari

 

Super si incredibil de pufos-crocant si aromat si ce este mai greu de crezut e ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • un praf sare
  • 250 ml apa calda
  • vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 200 gr nuca macinata
  • 130 gr margarina
  • 6 linguri zahar
  • CARAMEL:
  • 10-12 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz - de post:

ALUATUL:

- facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam deoparte

CARAMELUL:

- intr-o cratita cu diametrul de 25 cm caramelizam zaharul si ungem peretii acesteia cu caramelul obtinut si lasam deoparte pana se mai raceste putin

UMPLUTURA:

- frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana se incorporeaza bine

ASAMBLARE:

- aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara care se unge cu margarina cu zahar si se presara nuca iar apoi se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi nuca de margarina,

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se aseaza in cratita cu caramel cu taietura in sus in forma de floare si se lasa la crescut o ora

- se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute , depinde de cuptor

- se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

POFTA BUNA nu va mai urez ca o sa aveti cu siguranta....:))

 

 

TIPS-URI

1

se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Rosenkrantz - de post 279489
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz - de post 279490
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz - de post 279491
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz - de post 279492

COMENTARII (27)

Adriana G 1

20.11.2013, 23:38

Va multumesc la toti si ma bucur ca v-a placut!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:36

Excelent

Adriana G 1

22.11.2013, 17:18

Miuta, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S