Cozonac Rosenkranz

de gugugh in Prajituri, 30 Noi 2010 | 4752 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul gabrielei cara , o minunatie de reteta, usor de facut si de un efect uimitor, de bun.....fara cuvinte de lauda. Merita incercata reteta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2oua
  • arome(vanilie, rom , coaja rasa de portocale si lamaie)
  • 110 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4)
  • 130 gr unt sau margarina
  • 6 linguri zahar pt unt/margarina
  • 10-12 linguri zahar pt caramel
  • nuca tocata (cantitatea dupa preferinta, eu am folosit cam 300 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.

trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.

Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. fara sa se lase la dospit incepem framantarea  turnand incet peste  faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.

merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!

 

TIPS-URI

1

data viitoare voi pune doar vreo 8 linguri rase de zahar pt caramel ca iese f mult caramel si e cam crocanta coaja de deasupra

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Rosenkranz 67291
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 67292
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 67293

COMENTARII (23)

lacrimioara 1

30.11.2010, 16:28

super bun si arata super

Corinuta 1

30.11.2010, 18:23

super!

tanyapatap 1

04.05.2011, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D