Cozonac Rosenkranz

de Sim0na in Dulciuri, 14 Noi 2012 | 4065 vizualizari

 

Sursa: http://www.gatind-cooking-cucinare.blogspot.ro/2010/12/cozonac-rosenkranz.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • coaja unei lamai rase
  • 120 ml lapte dulce
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar ptr lapte
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 12 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Mai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte.

Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Am adaugat si coaza de lamaie, iar cand acesta s-a mai racorit, devenind caldut, am pus drojdia uscata si am lasat cateva minute.

Faina am cernut-o intr-un castrol peste care am adaugat ouale batute, esenta de vanilie si laptele impreuna cu drojdia. Am framantat 15 minute un aluat usor elastic. Am intins aluatul, dandu-i o forma patrata, pe care l-am uns cu amestecul de unt + 6 linguri zahar. Am presarat deasupra nuca din abundenta, pe care am apasat-o usor cu mana pentru a adera la amestecul de unt. Am rulat foaia si am taiat-o in 6 bucati egale. Am asezat rulourile in vasul cu zahar caramelizat, si am lasat la crescut 2 ore, intr-un loc caldut si fara curenti (cuptorul cu microunde oprit). Dupa aceasta perioada rulourile au crescut frumos, dublandu-si volumul. Am dat vasul la coptul preincalzit la 180 grade, pentru 45 minute.

Imediat cum l-am scos din cuptor, am rasturnat cozonacul. Daca se intareste caramelul, cozonacul nu mai poate fi scos.

Cozonacul meu a avut caramel din abundenta... cred totusi ca pentru diametrul asta ar fi fost suficient 8-9 linguri de zahar.

In rest... absolut delicios!! Pufos, aromant (ar fi mers si-o lingura de scortisoara in unt... data viitoare asa-l voi face).. s-a papat in cateva ore tot!! Deci n-as stii sa va spun cum se pastreaza de pe o zi pe alta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188284
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188285
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188286
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188287
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188288
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188289
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188290
retete culinare - Cozonac Rosenkranz 188291

COMENTARII (37)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:43

superb

gaby_duceag 1

20.11.2012, 08:28

superb!

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 13:14

am facut si eu dar cu multa cacaooooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S