Cozonac Rosenkranz

de Sim0na in Dulciuri, 14 Noi 2012 | 8612 vizualizari

 

Sursa: http://www.gatind-cooking-cucinare.blogspot.ro/2010/12/cozonac-rosenkranz.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • coaja unei lamai rase
  • 120 ml lapte dulce
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar ptr lapte
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar pentru unt
  • nuca macinata
  • 12 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Mai intai am caramelizat intr-o cratita (21 cm) cele 12 linguri de zahar, tapetand bine-bine peretii si fundul vasului. Am lasat vasul de-o parte.

Laptele l-am incalzit impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Am adaugat si coaza de lamaie, iar cand acesta s-a mai racorit, devenind caldut, am pus drojdia uscata si am lasat cateva minute.

Faina am cernut-o intr-un castrol peste care am adaugat ouale batute, esenta de vanilie si laptele impreuna cu drojdia. Am framantat 15 minute un aluat usor elastic. Am intins aluatul, dandu-i o forma patrata, pe care l-am uns cu amestecul de unt + 6 linguri zahar. Am presarat deasupra nuca din abundenta, pe care am apasat-o usor cu mana pentru a adera la amestecul de unt. Am rulat foaia si am taiat-o in 6 bucati egale. Am asezat rulourile in vasul cu zahar caramelizat, si am lasat la crescut 2 ore, intr-un loc caldut si fara curenti (cuptorul cu microunde oprit). Dupa aceasta perioada rulourile au crescut frumos, dublandu-si volumul. Am dat vasul la coptul preincalzit la 180 grade, pentru 45 minute.

Imediat cum l-am scos din cuptor, am rasturnat cozonacul. Daca se intareste caramelul, cozonacul nu mai poate fi scos.

Cozonacul meu a avut caramel din abundenta... cred totusi ca pentru diametrul asta ar fi fost suficient 8-9 linguri de zahar.

In rest... absolut delicios!! Pufos, aromant (ar fi mers si-o lingura de scortisoara in unt... data viitoare asa-l voi face).. s-a papat in cateva ore tot!! Deci n-as stii sa va spun cum se pastreaza de pe o zi pe alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac