Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am preparat si eu aceasta bunatate de cozonac dupa bucataresele de pe aici ptr Revelion dar cu o altfel de umplutura ptr ca sunt innebunita dupa cacao,si ptr ca am avut o cratita mai mare am facut compozitia dubla.
se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.
Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul si drojdia. Se intinde o foaie dreptunghiulara nu prea subtire (1 cm grosime) si se pune pe toata suprafata umplutura urmatoare: migdalele amestecate cu zaharul, cacaua esenta de rom si laptele, sa fie o compozitie nici prea tare nici moale. Aceasta se pune peste foaie si rulam dupa care taiem 6-7 bucati, se pun in picioare in cratita cu caramel si lasam la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald cam o ora. Dupa ce a crescut introducem cratita la cuptorul preincalzit.Dupa coacere rasturnam imediat cozonacul pe un platou.
Pofta buna
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult