Cozonac si floare cu portocala

de T I M E A in Dulciuri, 9 Dec 2013 | 3022 vizualizari

 

Modelul acesta de floare din aluat, l-am tot vazut circuland pe Facebook si nu m-am putut abtine sa nu il fac si eu mai ales ca imi place mult de tot sa ma joc cu aluatul. Am folosit un aluat clasic ca cel de cozonac si l-am umplut cu fructe confiate aromate. Mie mi-a placut rezultatul si sper ca o sa il incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 70 ml ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Umplutura:
  • cateva lingurite dulceata de portocale sau coaja de portocala confiata care contine si dulceata
  • 3-4 lingurite fructe confiate pentru fiecare (cozonac si floare)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac si floare cu portocala:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

Impartim aluatul in doua parti, cea pentru floare a fost putin mai mare. Intindem mai intai foaia pentru conozancel, o ungem cu cateva linguri de coaja de portocala confiata de la Bunatati din Natura care are si sos ( sau puteti folosi si o dulceata de portocale) apoi presaram coaja de potocala confiata si alte fructe mici confiate ( eu le-am cumparat de la Lidl) .

Rulam si asezam intr-o tava micuta de chec tapetata cu hartie de copt.

Lasam la dospit aprox 20-30 minute.

In acest timp pregatim si floarea.

Impartim aluatul ramas in doua.

Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina si o asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. La fel ca si mai sus ungem si presaram cu portocala si fructe confiate.  Intindem apoi cea de a doua foaie si o asezam peste prima, apasand cu degetele de jur imprejur pe margine sa se lipeasca putin. Luam o cana si facem un cerc in mijloc, apoi impartim aluatul mai intain in 8 apoi fiecare bucata o mai taiem inca o data, practic in 16 bucati Luam cate doua fasii si le rasucim in sens opus, de cate doua ori fiecare. Vedeti imaginea.

Lasam sa dospeasca aprox 20 minute.

Ungem si cozonacelul si floarea cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade aprox 25 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca putin inainte de a servi.  

 

TIPS-URI

1

Putem folosi doar coaja de portocala in amestec cu dulceata de portocala, are un gust minunat

RETETA IN IMAGINI

Cozonac si floare cu portocala-0
Cozonac si floare cu portocala-1
Cozonac si floare cu portocala-2
Cozonac si floare cu portocala-3
Cozonac si floare cu portocala-4
Cozonac si floare cu portocala-5
Cozonac si floare cu portocala-6
Cozonac si floare cu portocala-7
Cozonac si floare cu portocala-8
Cozonac si floare cu portocala-9
Cozonac si floare cu portocala-10
Cozonac si floare cu portocala-11

COMENTARII (77)

T I M E A

T I M E A 1

12.12.2013, 19:58

Da Buni dupa 100 de indicatii a reusit sa imi faca cateva poze ) Lucrez mai bine singura, pacat nu nu ma pot fotografia si singura )

T I M E A

T I M E A 1

12.12.2013, 19:59

Multumesc Ruxy

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12