Cozonac traditional

de Rocsi in Dulciuri, 7 Apr 2010 | 3796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat folosesc aceleasi ingrediente ca la aluatul de la pasca cu branza si budinca doar ca in loc de 4 oua am folosit 2 oua intregi si 3 galbenusuri
  • umplutura:
  • un castron mare de nuca macinata
  • cele 3 albusuri ramase de la aluat
  • cateva linguri de zahar
  • bucatele da rahat
  • stafide
  • 2 esente rom
  •  putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac traditional:

umplutura:

stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.

albusurile se bat spuma cu zaharul.

nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de nuca.

cand aluatul e crescut,pe masa de lucru se pune putina faina,se rupe o bucatica de aluat,se intinde cu sucitorul o foaie ,se pune umplutura de nuca si se ruleaza sul.

se mai face inca un sul la fel ca cel mai de  inainte.

cele 2 suluri se impletesc si se pun in tava cu hartie de copt,se unge cu ou cozonacul,se mai lasa 15 min la crescut in tava si se da in cuptorul incins.

se face proba cu scobitoarea,se scoate cand e gata,se unge cu un amestec facut din apa, miere si ulei si se pudreaza cu zahar pudra...

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac traditional-0
Cozonac traditional-1

COMENTARII (11)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

08.04.2010, 14:41

numai ouale de tara dau o astfel de culoare..................foarte frumos.....................

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 12:36

ce bine arata

Rocsi

Rocsi 1

16.03.2011, 19:59

elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!