Cozonac trandafir

de Silvioara in Piine, 9 Oct 2011 | 2301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie de 40 gr. (Linco)
  • 5-6 linguri zahar tos
  • arome (vanilie, rom, coaja de lamaie)
  • 600 gr. faina cernuta
  • o jumatate pachet de unt moale, la temperatura camerei + 3 linguri zahar tos
  • 1 cana miez de nuca maruntit amestecat cu 2 lingurite cacao
  • pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de zahar si 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la omogenizare cele doua oua si se adauga si ele peste compozitia din castron si se incepe procesul de framantare. Daca este necesar se ung putin mainile cu unt topit, iar planseta de lucru se pudreaza cu putina faina. Se framanta bine si se mai izbeste din cand in cand si de masa, pana se obtine un aluat elastic, de cozonac. Se lasa la crescut la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Untul moale se amesteca cu 3 linguri de zahar tos.

Se unge masa de lucru cu putin unt topit, se intinde o singura foaie din aluat, in forma dreptunghiulara, se unge foaia cu untul amestecat cu zahar, se presara deasupra miezul de nuca amestecat cu cacao si se ruleaza in forma de sul. Acesta se taie in 5-6 bucati egale care se aseaza in picioare intr-o cratita unsa.

Se acopera cu un servet si se mai lasa la crescut cam 20-30 min., se unge cu galbenusul de ou si se da la cuptor, la foc moale, pana se rumeneste frumos deasupra si este copt in interior (testul cu paiul).

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac trandafir-0
Cozonac trandafir-1
Cozonac trandafir-2
Cozonac trandafir-3

COMENTARII (17)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:15

place

MIUTA

MIUTA 1

11.10.2011, 17:26

Foarte bun,imi place

alinutzika

alinutzika 1

20.10.2011, 14:45

ce pufos e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24