Cozonac Trandafir

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 1869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahăr,
  • un cub drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 ouă
  • esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 2 căni cu vârf nucă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri cacao,
  • esență rom,
  • 100 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Trandafir:

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul.

Cernem făina  și sarea într-un caston mare. Încălzim laptele. Batem ouăle cu zahărul bine. Se amestecă făina cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Uleiul se încălzește foarte puțin cât să nu fie rece. Se frământă bine aluatul. Se ung mâinile cu ulei și se frământă bine până aluatul începe să facă bășici, turnând din când în când ulei. Se pune la crescut la cald până își dublează volumul.

Între timp măcinăm nuca și o amestecăm cu zahărul, laptele, esența de rom și cacaua. Când aluatul a crescut destul, se unge cu ulei  o planșetă și se întinde aluatul cu mâinile unse cu ulei. Se întinde umplutura de nucă pe toată suprafața și se rulează. Se taie ruloul format în 6-7 bucăți egale.

Într-o formă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament aranjăm bucățile din rulou una lângă alta. Se mai lasă la crescut, se unge cu ou bătut și se presară zahăr. Se coace la 180 grade pentru 45-50 minute - până se rumenește frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac Trandafir-0
Cozonac Trandafir-1
Cozonac Trandafir-2

COMENTARII (13)

scortisoara

scortisoara 1

06.03.2013, 18:12

ce pufosenie

mena29

mena29 1

06.03.2013, 18:36

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

06.03.2013, 22:39

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!