Cozonac trandafir cu visine

de leoflori in Prajituri, 8 Iun 2009 | 4181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte caldut + 20 ml.pt.uns
  • 1 pliculet drojdie uscata instant
  • 400 gr. faina
  • 80 gr. zahar + 30-40 gr.pt. presarat deasupra (visinele fiind acrisoare, mi s-a parut putin zahar)
  • 1 vf. sare
  • 60 gr. unt / marga topit
  • 2 oua + 1 galbenus pt.uns
  • visine din compot (borcan de 700) scurse bine
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lgta esenta rom
  • 1 lgta coaja portocala macerata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu visine:

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute).
Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine.
A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini.
Am lasat la crescut intr-un castron acoperit cu servet, la cald cca 1 ora.
Am mai framantat putin, am intins o foaie (ar fi trebuit dreptunghiulara!) am presarat zaharul vanilat, am pus visinele, am rulat si am taiat felii groase.

Am pus intr-o tava cu margini detasabile, pe fund cu hartie de copt si marginile unse cu unt. (forma mare de 27 cm).
Am uns cu galbenusul batut cu putin lapte si am presarat zahar.

Am copt la foc potrivit 40 minute.
Am lasat la racit 10 minute si apoi am detasat marginile.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac trandafir cu visine-0
Cozonac trandafir cu visine-1
Cozonac trandafir cu visine-2
Cozonac trandafir cu visine-3
Cozonac trandafir cu visine-4
Cozonac trandafir cu visine-5

COMENTARII (3)

Bucataras Dragos

Bucataras Dragos 1

10.06.2009, 19:31

elena1988

elena1988 1

05.03.2011, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!