Cozonac tunat

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2012 | 1195 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci:

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,

Pentru umplutura:

  • 2 albusuri,
  • 50 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 300 g rahat,
  • 3 linguri cacao,
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tunat:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina.

Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Adaugam nuca si cacaua si amestecam cu dosul lingurii,de jos in sus. Taiem rahatul felii. Impartim aluatul in doua parti. Intindem o bucata de aluat peste care intindem 1/2 din umplutura.

Asezam feliile de rahat si rulam cozonacul. Punem cozonacii in tava pe hartie de copt,ii ungem cu ou batut si ii mai lasam la dospit inca 20 de minute,dupa care ii dam la cuptorul preincalzit. Ii lasam la racit dupa care ii putem taia.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac tunat 140092
retete culinare - Cozonac tunat 140093
retete culinare - Cozonac tunat 140094

COMENTARII (11)

mena29 1

09.01.2012, 13:35

teosim 1

09.01.2012, 15:09

Atat de frumos explicat,cu doar 2 oua,pentru oricine a face cozonac nu mai e o sperietoare.Felicitari!

mimmi 1

10.01.2012, 20:58

Multumesc fetelor !
Cozonacul l-am facut pentru bunicii mei,iar numele tunat tati i l-a dat,deoarece a spus ca ori e cu nuca ori cu rahat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D