Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

de Sylvia in Prajituri, 27 Sep 2010 | 7924 vizualizari

 

Am mai facut o data aceasta forma de briose atunci dupa reteta originala luat de pe blogul d-nei Gabriela Cara . Pentru ca am ramas fascinata de forma obtinuta mi-am indeplinit dorinta si dupa acelasi model am crosetat niste cozonacei mici facuti dupa reteta ( de la Ari cu blogul cucina-jugariu ) care zic eu e cea mai gustoasa retet de cozonaci din cate am gustat.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie  pentru aluat  de  :
  • 2 plicuri drojdie uscata sau 50 grame de drojdie proaspata ( eu am pus proaspata ca p prefer )
  • 375 ml lapte cald,
  • 160 grame de zahar,
  • 2 oua mari la temperatura camerei,
  • 2 galbenusuri la temperatura camerei, 
  • 780 grame de faina ( zice reteta la mine mereu se cere parca mai multa adaugati cat sa puteti lucra aluatul )  , 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt,
  • eu am mai adaugat coaja de portocala. 
  • Pentru umplutura
  • nutella si stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide:

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore.

Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella.

Inchidem bila si   aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de la precedenta operatiune ca nu am mai pozat etapele ) . Rasucim cu grija   si apoi ingramadim forma obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu hartie de briose. Lasam inca minim 30 de minute la dospit apoi badijonam cu galbenus de ou frecat cu putin zahar si lapte ( data trecuta am ratat operatiunea si nu au iesit asa frumoase). Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 de grade, sunt gata atunci cand trec testul scobitorii care infipta in ele ramane curata, fara aluat.

 Daca va intrebati daca sunt la fel de bune pe cat arata raspunsul sincer e ca sunt si mai bune de atat . Au fost absolut delicioase, le-am servit caldute cu un ceai fierbinte am si uitat  sa fac poze cu sectiunea

TIPS-URI

1

Eu am folosit de data asta doar jumate din cantitate pentru ca am facut in cantitate mica dar nu trebuie sa faceti ca mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ela 1

29.09.2010, 14:46

foarte frumos crosetati

Bunica 1

29.09.2010, 14:56

Sylvia, importanta este intentia o sa-l termini tu..........candva.....

Adinacarla 1

05.10.2010, 13:09

foarte frumosi...si gustosi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow