Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

de Corinuta in Dulciuri, 22 Noi 2014 | 2388 vizualizari

 

Un cozonac cu arome si culori de toamna....mie asa mi s-a parut. Tare imi place cand afara e frig, casa sa mi se incalzeasca de la cuptor si sa se umple de aroma scortisoarei si a merelor coapte. Este foarte pufos si gustos, va sfatuiesc sa-l incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 420 g faina
  • 140 ml lapte
  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala

Ptr umplutura:

  • 1-2 linguri unt moale
  • 4-5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 2 mere
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread":

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul. 

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

la aluat si/sau la umplutura se mai poate adauga o esenta de vanilie sau zahar vanilinat

2

cand suprapuneti feliile de aluat, lasati cate un cm distanta intre capete

RETETA IN IMAGINI

Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-0
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-1
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-2
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-3
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-4
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-5
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-6
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-7
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-8
Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"-9

COMENTARII (28)

Rocsi

Rocsi 1

23.11.2014, 20:40

Bun, bun de tot!

Corinuta

Corinuta 1

24.11.2014, 09:28

DianaW

DianaW 1

10.11.2016, 14:45

Multumesc pentru reteta . Am facut-o si a iesit foarte buna . Toate cele bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!