Cozonaci deliciosi

de lia maria in Dulciuri, 2 Apr 2010 | 7247 vizualizari

 

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. Se taie si se servesc,dupa ce s-au racit. pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina alba
  • 250g ulei
  • 350g zahar
  • 100g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • Coja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml sana
  • 50g margarina topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Un firicel praf alimentar galben Umplutura:
  • 250g zahar
  • 400g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 200g stafide
  • 200g smochine
  • Rahat
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci deliciosi:

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus  lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.

Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.

Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.

Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram  zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonaci deliciosi 24587
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24588
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24589
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24590
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24591
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24592
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24593
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24594
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24595
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24596
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24597
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24598
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24599
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24600
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24601
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24602
retete culinare - Cozonaci deliciosi 24603

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

12.04.2010, 10:38

ce frumosi si galbeni sunt

elena1988 1

15.02.2011, 19:08

ce galbeni sunt foarte frumosi

Cris2711 1

15.02.2011, 19:12

Lia mamicuta mea timisoreanca ce bun ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L