Cozonaci fara framantare

de camelia75 in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 10653 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul doamnei Steluta Ghiocela,dar apartine unei gospodine dragi mie:Miha.
Este o reteta rapida si o recomand mai ales celor care nu prea au curaj sa faca cozonaci.:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 oua mici
  • 10 g drojdie uscata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de portocala optional
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g nuca macinata(eu doar am rupt-o in bucati mai mici)
  • 3 linguri mari cu cacao
  • 100 g zahar
  • 1 albus de ou
  • esenta de lamaie si rom (reteta originala nu are esenta de rom)
  • 2-3 linguri de lapte
  • Ingrediente pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos (reteta originala: 1 galbenus, 2 linguri lapte)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci fara framantare:

Pentru umplutura:

Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Mod de preparare aluat:

1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar,2-3 linguri lapte caldut.Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

2.Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus),zaharul, sarea, untul topit,esenta de lamaie si laptele,apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.

3.Acoperti castronul cu un prosop(sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.

4.Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.

5.Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.

6.Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie,apoi rulati pe lungime.Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos),apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.

7.Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.

8.Dupa ce cozonacul s-a copt,se lasa 5 minute,apoi se “unge” cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.

9.Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella