Cozonaci fara framantare

de camelia75 in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 6419 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul doamnei Steluta Ghiocela,dar apartine unei gospodine dragi mie:Miha.
Este o reteta rapida si o recomand mai ales celor care nu prea au curaj sa faca cozonaci.:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 3 oua mici
  • 10 g drojdie uscata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de portocala optional
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g nuca macinata(eu doar am rupt-o in bucati mai mici)
  • 3 linguri mari cu cacao
  • 100 g zahar
  • 1 albus de ou
  • esenta de lamaie si rom (reteta originala nu are esenta de rom)
  • 2-3 linguri de lapte
  • Ingrediente pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos (reteta originala: 1 galbenus, 2 linguri lapte)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci fara framantare:

Pentru umplutura:

Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Mod de preparare aluat:

1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar,2-3 linguri lapte caldut.Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

2.Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus),zaharul, sarea, untul topit,esenta de lamaie si laptele,apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.

3.Acoperti castronul cu un prosop(sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.

4.Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.

5.Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.

6.Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie,apoi rulati pe lungime.Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos),apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.

7.Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.

8.Dupa ce cozonacul s-a copt,se lasa 5 minute,apoi se “unge” cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.

9.Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonaci fara framantare-0
Cozonaci fara framantare-1
Cozonaci fara framantare-2
Cozonaci fara framantare-3
Cozonaci fara framantare-4
Cozonaci fara framantare-5
Cozonaci fara framantare-6
Cozonaci fara framantare-7
Cozonaci fara framantare-8
Cozonaci fara framantare-9
Cozonaci fara framantare-10

COMENTARII (12)

laura_n

laura_n 1

05.05.2013, 09:22

au iesit niste cozonaci minunati

simona72

simona72 1

05.05.2013, 10:58

Minunati!!!

- TABITA -

- TABITA - 1

05.05.2013, 16:09

senzationali!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12