Cozonaci pufosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 7514 vizualizari

 

Au iesit deliciosi si extraordinar de moi si pufosi :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa minerala calduta
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei
  • 50 g margarina topita
  • coaja de la 1 portocala
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 70 g margarina topita
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 120 g zahar
  • stafide inmuiate in rom(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci pufosi de post:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.

Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.

In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa minerala cu drojdia,coaja de citrice,sucul de portocale cu zaharul,zaharul vanilat si margarina topita amestecata cu jumatate din cantitatea de ulei.

Am inceput sa amestec usor pana am omogenizat toate ingredientele.

Am transferat aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si am framantat aluatul adaugand treptat si restul de ulei .(trebuie sa iasa un aluat moale dar care nu se lipeste de maini,eu l-am framantat cam 35-40 de minute)

Am pus aluatul la dospit pentru aprox 1 ora sau pana si-a dublat volumul.

Am framantat aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 4 parti egale.

Am intins fiecare parte intr-un dreptungi mare de lungimea tavii .

Am amestecat nuca macinata cu zaharul si cacaua.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare dreptungi cu margarina topita apoi am presarat amestecul de nuci .(am mai oprit 2 linguri pentru presarat deasupra )

Am rulat strans apoi am impletit bucatile doua cate doua. (astfel am obtinut 2 cozonacei frumosi)

Am pus cozonacii in tavile tapetate cu margarina si faina(sau hartie de copt)

Am uns cozonacii cu margarina topita si am presarat amestec de nuca macinata si i-am lasat sa dospeasca la loc caldut inca 45 de minute.

Am introdus cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci pufosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:39

Superi, superi, minunati

Lavinia 1

05.04.2014, 10:28

Multumesc,dragilor

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:31

pufosi si buni e faina combinatia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa