Cozonaci pufosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 2487 vizualizari

 

Au iesit deliciosi si extraordinar de moi si pufosi :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa minerala calduta
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei
  • 50 g margarina topita
  • coaja de la 1 portocala
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 70 g margarina topita
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 120 g zahar
  • stafide inmuiate in rom(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci pufosi de post:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.

Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.

In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa minerala cu drojdia,coaja de citrice,sucul de portocale cu zaharul,zaharul vanilat si margarina topita amestecata cu jumatate din cantitatea de ulei.

Am inceput sa amestec usor pana am omogenizat toate ingredientele.

Am transferat aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si am framantat aluatul adaugand treptat si restul de ulei .(trebuie sa iasa un aluat moale dar care nu se lipeste de maini,eu l-am framantat cam 35-40 de minute)

Am pus aluatul la dospit pentru aprox 1 ora sau pana si-a dublat volumul.

Am framantat aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 4 parti egale.

Am intins fiecare parte intr-un dreptungi mare de lungimea tavii .

Am amestecat nuca macinata cu zaharul si cacaua.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare dreptungi cu margarina topita apoi am presarat amestecul de nuci .(am mai oprit 2 linguri pentru presarat deasupra )

Am rulat strans apoi am impletit bucatile doua cate doua. (astfel am obtinut 2 cozonacei frumosi)

Am pus cozonacii in tavile tapetate cu margarina si faina(sau hartie de copt)

Am uns cozonacii cu margarina topita si am presarat amestec de nuca macinata si i-am lasat sa dospeasca la loc caldut inca 45 de minute.

Am introdus cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonaci pufosi de post-0
Cozonaci pufosi de post-1
Cozonaci pufosi de post-2
Cozonaci pufosi de post-3
Cozonaci pufosi de post-4
Cozonaci pufosi de post-5
Cozonaci pufosi de post-6
Cozonaci pufosi de post-7
Cozonaci pufosi de post-8
Cozonaci pufosi de post-9

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

04.04.2014, 19:39

Superi, superi, minunati

 Lavinia

Lavinia 1

05.04.2014, 10:28

Multumesc,dragilor

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:31

pufosi si buni e faina combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!