Cozonacii bunicii

de artyandra in Dulciuri, 14 Sep 2014 | 4541 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua (galbenus)
  • 3 linguri margarina topita sau ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr dorjdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 gr nuci
  • 150 gr mac
  • 100 gr rahat colorat
  • o lingura coaja de portocala razuita
  • o punga stafide - 150 gr
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingura gris
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacii bunicii:

Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca bine, apoi se mai lasa inca o data la dospit, de aceasta data pentru 30 - 35 minute, intr-un loc caldut.

Dupa ce aluatul a dospit bine, se imparte in trei si se adauga pe rand ingredientele (dupa preferinta). Apoi, se da tava unsa si fainata la cuptorul bine incins la 200 grade Celsius pentru 20 - 25 min. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata cozonacul si e inca fierbinte, se unge cu apa si zahar (bine omogenizate) si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate pe platou, unde urmeaza sa se felieze.

In cazul buncii, pentru mai multe detalii am atasat si poze (Reteta in imagini).

 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacii bunicii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panda