Cozonacul regelui (Bolo rei)

de cristeena20 in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 3757 vizualizari

 

Este cozonacul de Craciun traditional in Portuglia , cu multe fructe zaharizite si uscate, un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr fructe cristalizate
  • 150 fructe uscate (alune, nuci, seminte de pin,etc)
  • 4 oua + 1 galbenus
  • sare
  • coaja de la o lamaie si de la 1 portocala
  • putin vin de porto
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul regelui (Bolo rei):

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu esenta de rom sau visinata). Lasan cateva felii cristalizate pentru decor.

Intr-un castron punem drojdia cu putina apa calduta si amestecam cu o cana de faina. Lasma sa creasca la loc cald cca 15 minute.

Mixam margarina (mai moale) cu zaharul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Adaugam treptat ouale si apoi drojdia care deja s-a umflat. Apoi punem restul de faina. Framantam cu mana (sau la robot) bine, pana aluatul devine elastic . Adaugam fructele inmuiate in vin de porto si fructele uscate taiate . Framantam inca putin si formam o bila pe care o punem intr-un vas , o pudram cu putina faina si o acoperim cu un prosop. Se pune la loc cald , fara curenti, sa creasca.(cca 4-5 ore) 

Cand aluatul si-a dublat volumul il scoatem pe o tava cu hartie de copt , iar in mijloc facem o gaura. Deasupra ungem cu un galbenus de ou si aranjam felii de fructe cristalizate si presaram cu fructe uscate (eu a, folosit seminte de pin pe margini).

Dam la cuptorul incins pana e copt. Scoatem si asa cald il ungem cu o pensula cu putin gem de caise lungit cu putina apa calduta .Presaram putin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul regelui (Bolo rei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cristeena20 1

06.01.2015, 15:29

Va multumesc mult!!
Anca, daca il faci sa-mi spui daca iti place

elucubratiiculinare 1

06.01.2015, 16:32

interesant

mirela0911 1

08.01.2015, 13:54

Ce frumos si bun e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite