Cozonacul Rosenkrantz

de merisor in Dulciuri, 14 Iul 2012 | 1780 vizualizari

 

Cozonacul acesta l-am facut mai demult si am pastrat poza, din pacate nu am poze din timpul intregului proces, dar merita vazut ce a iesit.Am luat reteta de pe net si am adaptat-o la cum fac eu cozonacul de obicei si a iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 250ml lapte
  • 50g drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt+2-3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar(pentru compozitia de la mijloc)
  • 8 linguri zahar pentru caramel
  • arome:coaja de lamaie si portocala, esenta de lamaie si portocala
  • 400g nuca maruntita
  • 3-4 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul Rosenkrantz:

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se pune in ea laptele indulcit cu 6 linguri de zahar si putina faina si se lasa la dospit(max 10').

Se topeste 50g din unt si se amesteca cu 2 linguri de ulei apoi se incorporeaza impreuna cu ouale in faina. Se framanta aluatul intai in bol, apoi pe planseta de lucru, dar nu prea mult ca la cozonacul obisnuit(care se bate de te dor mainile)Restul de unt se freaca cu 6 linguri de zahar si cacaoa. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara cuo grosime de cca 1 cm si se unge cu untul frecat peste care se adauga nuca si se ruleaza. Ruloul se taie in 6 bucati care se pun in picioare in cratita cu zaharul caramelizat. Trebuie lasat distanta intre rulouri pentru a-i da voie sa creasca.Se lasa la crescut pana se lipesc intre ele apoi se da la cuptor pentru 35-40' la 180 grade. Cand se scoate din cuptor se rastoarna imediat pe platou pentru a nu se intari.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonacul Rosenkrantz-0
Cozonacul Rosenkrantz-1

COMENTARII (18)

Sim0na

Sim0na 1

15.07.2012, 23:04

Si eu am pe lista cozonacul asta, dar astept sa treaca caldurile
Foarte fain ti-a iesit!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:20

delicios

Valclaudia

Valclaudia 1

29.08.2012, 18:01

Cred ca-l trec si eu pe lista... Candva i-o veni si lui randul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24