Cozze gratinate si crostoni cu vongole

de - Andreea - in Fructe de mare, 30 Dec 2011 | 3795 vizualizari

 

un prinz rapid si bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru COZZE GRATINATE :
  • 1 kg cozze
  • 1 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr miez de paine
  • 2 lingurite ulei masline
  • sare,piper
  • pentru CROSTONI CU VONGOLE :
  • 12 felii paine toast
  • 250 gr vongole
  • 50 gr bulion
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita ceapa tocata
  • 1 lingurita rasa faina
  • 1 lingurita piper
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozze gratinate si crostoni cu vongole:

COZZE GRATINATE :

Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se desprind si se lasa doar partea care contine carnea.

Se fruleaza miezul de paine si se adauga uleiul, usturoiul pisat, sare, piper, coaja de la lamaie si jumatate din sucul de la lamaie. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingurita se distribuie putin din aceasta compozitie peste fiecare scoica. Se aprinde cuptorul si se pun cozzele si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra, circa 2 minute.

CROSTONI CU VONGOLE

Vongolele se fierb in apa cu sare pina se deschid. Se scoate carnea si se arunca restul.

Intr-o cratita se caleste ceapa, se adauga bulionul si dupa 5 minute se adauga vongolele si se coc in continuare pentru inca 15 minute. Se scot vongolele si in cratita se adauga vinul ,piper si faina si se lasa sa fiarba pina se evapora vinul. Se adauga inapoi vongolele si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Painea se prajeste la cuptor si se pune pe fiecare din compozitia de vongole.

POFTA BUNA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozze gratinate si crostoni cu vongole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

02.01.2012, 17:03

ina,mena...la multi ani si voua.........

brunetica 1

03.01.2012, 09:30

super reteta la multi ani

Lau 1

03.01.2012, 14:49

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare