Cozze gratinate si crostoni cu vongole

de Andreea Caroline in Fructe de mare, 30 Dec 2011 | 1917 vizualizari

 

un prinz rapid si bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru COZZE GRATINATE :
  • 1 kg cozze
  • 1 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr miez de paine
  • 2 lingurite ulei masline
  • sare,piper
  • pentru CROSTONI CU VONGOLE :
  • 12 felii paine toast
  • 250 gr vongole
  • 50 gr bulion
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita ceapa tocata
  • 1 lingurita rasa faina
  • 1 lingurita piper
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozze gratinate si crostoni cu vongole:

COZZE GRATINATE :

Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se desprind si se lasa doar partea care contine carnea.

Se fruleaza miezul de paine si se adauga uleiul, usturoiul pisat, sare, piper, coaja de la lamaie si jumatate din sucul de la lamaie. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingurita se distribuie putin din aceasta compozitie peste fiecare scoica. Se aprinde cuptorul si se pun cozzele si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra, circa 2 minute.

CROSTONI CU VONGOLE

Vongolele se fierb in apa cu sare pina se deschid. Se scoate carnea si se arunca restul.

Intr-o cratita se caleste ceapa, se adauga bulionul si dupa 5 minute se adauga vongolele si se coc in continuare pentru inca 15 minute. Se scot vongolele si in cratita se adauga vinul ,piper si faina si se lasa sa fiarba pina se evapora vinul. Se adauga inapoi vongolele si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Painea se prajeste la cuptor si se pune pe fiecare din compozitia de vongole.

POFTA BUNA

 

 

COMENTARII (11)

Andreea Caroline 1

02.01.2012, 17:03

ina,mena...la multi ani si voua.........

brunetica 1

03.01.2012, 09:30

super reteta la multi ani

Lau 1

03.01.2012, 14:49

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S