Crackers

de LauraA in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 5794 vizualizari

 

Crackers, o reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 120 gr apa
  • 30 gr ulei masline
  • 8 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata/ 8 gr drojdie proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crackers:

Aluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde adaugati uleiul ,apa, zaharul. Amestecati putin si apoi adaugati sarea. Lasati la crescut 1.30 intr-un loc ferit de curent.

Dupa 1.50 pentru ca atat dureaza programul meu,rasturnam aluatul pe planul de lucru si il impartim in doua. Prima bucatica o intindem direct pe foaia de copt pe care o taiati inainte astfel inact sa aiba aceiasi dimensiune cu tava in care le coaceti (eu am folosit tava de la cuptor).

Intindem aluatul in foaie foarte subtire dupa care il taiem cu o rotita in mici patratele pe care le intepam cu furculita ca sa nu se umfle, eu am pus sare pe deasupra lor si am trecut usor cu facaletul peste ca sa intre sarea in aluat. Puteti pune diverse arome sau ierburi: praf usturoi, rozmarin,boia iute, curry, etc.

Procedam la fel si cu a doua biluta de aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pt 20 minute si le papam alaturi de ce doreste fiecare.

Aceste crackers sunt fffff crocantele si nu se inmoaie deloc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Crackers" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

mena29 1

09.08.2011, 21:08

arata suuuper!

Panacris 1

17.08.2011, 15:15

Delicios!!!

angela750 1

09.09.2011, 09:29

arata bine,
se poate folosi ulei de floarea soarelui in loc de cel de masline?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute