Crackers

de LauraA in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 2748 vizualizari

 

Crackers, o reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 120 gr apa
  • 30 gr ulei masline
  • 8 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata/ 8 gr drojdie proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crackers:

Aluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde adaugati uleiul ,apa, zaharul. Amestecati putin si apoi adaugati sarea. Lasati la crescut 1.30 intr-un loc ferit de curent.

Dupa 1.50 pentru ca atat dureaza programul meu,rasturnam aluatul pe planul de lucru si il impartim in doua. Prima bucatica o intindem direct pe foaia de copt pe care o taiati inainte astfel inact sa aiba aceiasi dimensiune cu tava in care le coaceti (eu am folosit tava de la cuptor).

Intindem aluatul in foaie foarte subtire dupa care il taiem cu o rotita in mici patratele pe care le intepam cu furculita ca sa nu se umfle, eu am pus sare pe deasupra lor si am trecut usor cu facaletul peste ca sa intre sarea in aluat. Puteti pune diverse arome sau ierburi: praf usturoi, rozmarin,boia iute, curry, etc.

Procedam la fel si cu a doua biluta de aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pt 20 minute si le papam alaturi de ce doreste fiecare.

Aceste crackers sunt fffff crocantele si nu se inmoaie deloc.


 

COMENTARII (19)

mena29

mena29 1

09.08.2011, 21:08

arata suuuper!

Panacris

Panacris 1

17.08.2011, 15:15

Delicios!!!

angela750

angela750 1

09.09.2011, 09:29

arata bine,
se poate folosi ulei de floarea soarelui in loc de cel de masline?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!