Cranberries Bread

de Oana in Piine, 3 Iul 2011 | 4373 vizualizari

 

Paine cu merisoare uscate, pentru micul dejun, o minunatie de gust, pufoasa, dulce, perfecta cu un pahar de lapte!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte caldut
  • 60 g unt moale
  • 1,5 lingurite de sare
  • 2,5 linguri zahar
  • 495 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 50 g merisoare uscate
  • Pentru uns:
  • lapte caldut
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cranberries Bread:

Aluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza programul. Merisoarele se adauga spre finalul celei de-a doua framantari. La masina mea, moulinex ow 5000 este programul 13.

Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt.

Se scoate aluatul din cuva, se presara putina faina pe blatul de lucru. Se imparte aluatul in trei parti din care se formeaza trei suluri. Se impleteste aluatul si se pune in tava. Se aseaza tava deasupra aragazului, la cald, acoperita cu un prosop curat de bucatarie. Se mai lasa jumatate de ora la dospit. Se unge paine cu o pensula cu lapte cald si se presara mac deasupra. Se coace la foc mic, pana devine rumena. Se scoate painea din forma si se lasa la racit pe un grilaj.

Eu am facut painea seara si am taiat-o a doua zi dimineata la micul dejun. Au mancat baietii cu unt si dulceata si cate o cana de lapte cu nesquick, o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cranberries Bread" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa 2