Crantz cu zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Sep 2011 | 1361 vizualizari

 

O miiiinunatie parfumata si usoara, fara creme nebune :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225gr faina
  • 150gr unt rece
  • 45gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 vf cutit sare
  • 2-3 lg apa rece
  • Umplutura:
  • 600gr zmeura
  • 180gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crumble:
  • 85gr migdale prajite si macinate
  • 115gr faina
  • 115gr unt
  • 2 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantz cu zmeura:

Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Aluat:

Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.

Crumble:

Amestecam toate ingredientele pana devin ca firimiturile.

Asamblare:

Intindem aluatul in foaie de cca 0.5 cm grosime, o punem intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita si o punem la copt la 190C cu o hartie de copt peste si umpluta cu boabe de fasole uscate ca sa nu se bombeze. Lasam 15min, apoi inca 5min fara hartie si boabe.

Apoi o scoatem din cuptor, turnam zmeura, nivelam si acoperim cu crumble. Dam iar la cuptor pana cand crumble-ul devine crocant.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crantz cu zmeura 124585
retete culinare - Crantz cu zmeura 124586
retete culinare - Crantz cu zmeura 124587

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.09.2011, 21:02

Ana,hai mai repede la Cluj,zau ca vin sa mananc

Bunica 1

09.09.2011, 21:24

deleicioasa!

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:35

o bucatica din crantul asta vreau si eu ca-mi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21