Crap cu za 'atar - la cuptor

de mihaelar63 in Crap / Caras, 11 Oct 2016 | 713 vizualizari

 

   Curioasa cum sunt din fire in ultima mea calatorie, in Israel , am intrebat cu ce este condimentat pestele servit la cina .Am auzit de za''atar , ba chiar imi cumparasem acasa [ nu prea m-a atras gustul ] .Pot sa va spun ca gustul si aroma celui achizitionat in Israel este inconfundabila . Pe mine m-a cucerit ,  l-am folosit chiar si in ciorba de perisoare . Fara modestie, pestele meu a iesit si mai fain , si mai bun , decat al lor :D !!!Lamuriri despre acest mirific condiment gasiti la prietenul nostru Radu :http://www.reteteleluiradu.ro/2014/10/09/pe-scurt-despre-zaatar.html

 

INGREDIENTE

  • 1 crap mare [ 3 kg]
  • 2 linguri za'atar
  • 2 cepe
  • 2 lamai
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura sos iute de ardei [ eu am avut Gochujang]
  • 100 ml ulei masline
  • sare roz de Himalaya
  • rosii cherry
  • ridichi
  • salata verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu za 'atar - la cuptor:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie .
  3. Curatati si spalati legumele .
  4. Increstati oblic  crapul pe partea cu piele din loc in loc la distanta de  2-3 cm .
  5. Prin increstare pestele se va condimenta mai bine .
  6. Stropiti pestele cu putin ulei sil masati cu amestecul de za'atar si sare , atat in interior cat si in exterior .
  7. In increstaturi introduceti feliute de usturoi .
  8. In burta crapului introduceti cepele taiate in doua , o lamaie taiata in doua si restul de usturoi .
  9. Transferati pestele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 30 minute la cuptor .
  10. Crapul intial va elibera putina zeam a. In aceasta zeama amestecati boia , sos iute de ardei , miere , restul de ulei si putina zeama de lamaie .
  11. Cu acest amestec si cu  ajutorul unei pensule adecvate ungeti pestele interior -exterior .
  12. Mai dati tava cu peste la cuptor inca 10-15 minute pana cand crapul va avea o pojghita rumen-rosiatica .
  13. Serviti pestele insotit de legume , lamaie sau salata preferata .
  14. Eu am preferat sa fie servit ca aperitiv insotit de rosii , ridichi si salata verde .
  15. Foarte bine ar merge si garnitura de orez sau cus-cus.
 

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge langa crapul cu zaátar si garnitura de orez sau cus-cus.

2

Daca aveti timp , dupa condimentare , lasati pestele sa se odihneasca a rece timp de o ora .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459147
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459148
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459149
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459150
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459151
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459152
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459153
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459154
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459155
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459156
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459157
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459158
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459159
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459160
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459161
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459162
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459164
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459165
retete culinare - Crap cu za 'atar - la cuptor 459166

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

13.10.2016, 11:08

Rocsi

mihaelar63 1

13.10.2016, 11:08

Dantes , multumesc

mihaelar63 1

13.10.2016, 11:10

Ancutsa , curiozitatea este motorul multor incercari culinare , eu zic reusite si super -reusite de ale mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L